2022-06-02 09:04:42• hírek • Bede Emőke

Lezárult a hulladékgyűjtő kampány: több mint 270 tonna szemetet szedtek össze Szatmár megyében

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter még április elején hirdette meg a Tiszta Romániát! nevű országos kampányt, amelybe a központi és helyi hatóságokat is bevonták. Az akciót Szatmár megyében a prefektusi hivatal koordinálta, de a munkacsoportban helyet kaptak a szaktárca alárendelt szervei, illetve a megyei tanács, a szociális kifizetési és ellenőrző ügynökség, a tanfelügyelőség, a rendőrség és a csendőrség munkatársai is

A program május 31-én a végéhez ért, és a prefektúra értékelése szerint kiemelkedő eredményeket sikerült elérni. Mint tájékoztatásukból kiderül, a kampányban mind a 65 Szatmár megyei közigazgatási egység részt vett, s a munkának köszönhetően összesen 271,908 tonna hulladékot adtak át újrahasznosításra vagy végleges ártalmatlanításra egy engedélyezett hulladéklerakónak. Ez még országos szinten is rekordnak számít – teszi hozzá a prefektusi hivatal.


Radu Roca prefektus a kampány lezárásaként köszönetet mondott minden résztvevő intézménynek, külön kiemelve az önkéntesek, a diákok, a tanárok és a közalkalmazottak aktív szerepvállalását is. Hangsúlyozta azonban, hogy a Tiszta Romániát! ezzel nem ér véget, hiszen mindannyiunknak kötelessége, hogy továbbvigyük ennek üzenetét, és tudatosítjuk, mennyire fontos tisztán megőrizni a környezetünket. „Hiszek a fiatal generációban és az általuk elénk állított példában. Értük és a bolygónk jövőjéért, a környezetvédelem mindannyiunk kötelessége!” – hangoztatta a kormánymegbízott.





 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: